FLOR DE CANA RUMOVI

Flor de Cana je jedini rum koji se proizvodi u Nicaragui i slovi kao jedan od najboljih i najpopularnijih rumova u Latinskoj Americi i svijetu, te je osvojio preko sto internacionalnih nagrada od 2000. godine i najnagrađivaniji je Brand ruma na svijetu u poslijednjih petnaest godina.

Flor de Cana je sigurno najautentičniji rum svijeta!

POČETAK PROIZVODNJE FLOR DE CANA RUMOVA

Proizvodnju Flor de Cana rumova pokrenuo je Francisco Alfredo Pellas Canessa 1890. godine, petnaest godina nakon što je naslijedio plantaže šećerne trske od svoga oca, ali je komercijalna proizvodnja krenula 1937. godine kada je osnovana nezavisna firma u sklopu plantaža šećerne trske koju je obitelj Pellas nazvala Compania Licorera de Nicaragua čija je funkcija trebala biti proizvodnja i distribucija ruma Flor de Cana.
Rum Flor de Cana bio je prvi rum koji se počeo izvoziti u države Costarica, El Salvador, Guatemala, i Venezuela 1959.godine. Godine 1963. destilerija se u potpunosti modernizirala, a 1994 g. u potpunosti se obnovio pogon za destilaciju ruma, te započinje izvoz rum Flor de Cana u državama centralne Amerike. Godine 1998. dodjeljuje se Companii Licoreri de Nicaragua kvalitativni certifikat ISO 9002 te na taj način postaje prvi proizvođač ruma na svijetu koji postiže takav kvalitativni standard.

DODATNE INFORMACIJE

Danas Flor de Cana je jedina destilerija na svijetu koja u potpunosti proizvodi vlastitu „melasu“ za proizvodnju jedinog ruma sa 5 zvjezdica.

Flor de Caña rum se proizvodi prema tradicionalnom receptu i tradiciji koji se prenosi kroz pet generacija obitelji Pellas što je rezultiralo sa preko 100 internacionalnih nagrada za kvalitetu i okus.

Šest alambika (kotlovi) proizvode destilat sa 77,5% alkohola koji se pušta na odležavanje u bačvama  Bourbona od 135 litara pri konstantnoj temperaturi od 28°.

Flor de Cana posjeduje 150.000 bačava za odležavanje ruma, što je najveća zaliha odležanih rumova na svijetu.

Flor de Cana slavi preko 115 godina proizvodnje ruma, te je najnagrađivaniji rum na svijetu. Flor de Cana premium i super premium rumovi su jedini rumovi na svijetu koji su «slow aged» te garantiraju da je svaka starost koja piše na boci stvarna starost ruma. Slow-aged je isto tako jedini prirodni proces starenja rumova koji ne upotrebljava nikakve aditive kojima bi se ubrzao proces starenja.
Svi Flor de Cana rumovi se mogu uživati čisti, sa ledom ili u mnoštvu miješanih pića.